Menu

Beste Binnenstad Awards

23 november aanstaande is het zover: De Beste Binnenstad Awards. Tijdens deze feestelijke avond wordt bekend gemaakt welke twee steden zich de komende twee jaar (in hun eigen categorie) ‘De Beste Binnenstad’ van Nederland mogen noemen. De Kino in Rotterdam zal het decor zijn van deze bijzondere bijeenkomst.

 

Op donderdag 23 november zullen de Beste Binnenstad Awards gehouden worden. Deze dag kent een middag- en avondprogramma waarbij de bekendmaking van de winnaars het absolute hoogtepunt van de avond zal zijn. Oud winnaar in de categorie grote binnensteden, Rotterdam, zal gastheer zijn deze dag.

 

Middagprogramma

Wint uw binnenstad bij de volgende editie de titel ‘Beste Binnenstad’?

Tijdens het middagprogramma laten de juryleden zien hoe zij naar de ontwikkelingen in een binnenstad kijken en voorgaande winnaars presenteren hun ervaringen en tips. Waar letten de juryleden op? En hoe vul je nu het beste het bidbook in? Tijdens een interactief programma heeft u de mogelijkheid om met juryleden en voorgaande winnaars te sparren. Op die manier bent u optimaal voorbereid voor de volgende editie.

 

Stadswandeling Rotterdam

Rotterdam, winnaar editie 2015-2017 in de categorie grote steden, laat u tijdens een stadswandeling de ontwikkelingen in de binnenstad zien. De dagelijkse praktijk in de Martkhal, de stationsomgeving en de plannen voor de Coolsingel komen aanbod tijdens de wandeling. Hoe staat de stad, twee jaar na het winnen van de titel ‘Beste Binnenstad’ er voor? Wat heeft de titel de stad daadwerkelijk opgeleverd?

 

Avondprogramma

Uitreiking Titel Beste Binnenstad 2017-2019

Tijdens het feestelijke avondprogramma worden de winnaars van de Verkiezing Beste Binnenstad bekend gemaakt. Na een spannende tweestrijd wordt de prijs uitgereikt aan de binnenstad die de komende twee jaar de titel ‘Beste Binnenstad’ mag dragen. Samen met de voorgaande winnaars, Rotterdam en Gouda, kijken we terug naar de afgelopen twee jaar. Welke tips kunnen zij de winnaars meegeven en de steden die de volgende editie willen meedoen?

 

Binnenstadsmanagement in Londen

Giles Semper en Donald Hyslop (BID Bankside) nemen u mee in de dagelijkse praktijk in het zuidelijke deel van de binnenstad van Londen. Hoe kijken zij tegen de ontwikkelingen in binnensteden aan? Veiligheid is een belangrijk thema binnen de Bankside in Londen. Na de aanslagen op de Borough Market heeft binnenstadsmanagement een andere invulling gekregen. Wat kunnen binnensteden in Nederland hier van leren?

 

Feestelijke afsluiting

Het gehele avondprogramma zal worden omlijst door verrassende acts en een feestelijke afsluiting.

 

Het middagprogramma kunt u gratis bijwonen. Wenst u vervolgens aan te sluiten bij het diner, bedragen de kosten € 25,-.

De kosten voor het avondprogramma (exclusief diner) bedragen € 50,-. Wanneer u de hele dag blijft, bedragen de kosten € 75,-.

 

Graag ontmoeten wij u op donderdag 23 november a.s. in Rotterdam!

 

Programma Beste Binnenstad Awards