Menu

Nieuwjaarsbijeenkomst

De term ‘beleving’ wordt in veel binnensteden aangedragen als het middel om de binnenstad of het centrumgebied te versterken. Het creëren van een unieke beleving vormt de manier om de consument naar jouw binnenstad of centrumgebied te bewegen. Maar hoe creëer je een unieke beleving en wat betekent dit?


Het Platform Binnenstadsmanagement nodigt haar deelnemers en begunstigers uit voor de Nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 7 februari 2018 van 15.00 – 18.00 uur in Stadscafé BLIJ te Zwolle. Tijdens deze bijeenkomst, die wordt georganiseerd in samenwerking met Flower & Shower en MK Illumination, praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen en voorbeelden op het gebied van beleving. Daarnaast gaan we ook gezamenlijk aan de slag met een vraagstuk rondom beleving, waar iedere stad mee geconfronteerd wordt.

 

Programma

14.45 uur Ontvangst

15.00 uur Welkom door Felix Wigman, Platform Binnenstadsmanagement

15.15 uur Groen in de binnenstad, Flower and Shower & Wageningen Universiteit

15.45 uur Sfeervolle wintermaanden, MK Illumination & Zwolle Fonds

16.15 uur Werksessie beleving, Op basis van concrete vraagstukken wordt er gezocht naar mogelijke oplossingen
17.00 uur  Afsluiting en borrel


Wat doet groen in de binnenstad?

Flower & Shower heeft onlangs in samenwerking met Djemie Brands – student aan de Universiteit van Wageningen - een onderzoek naar groen in de binnenstad afgerond. Binnensteden en centrumgebiedenbesteden jaarlijks een fors budget aan bloemen en groen om de binnenstad of het centrumgebied op te fleuren. Toch heeft het toevoegen van groen meer effecten dan alleen het verfraaien van de openbare ruimte. Het onderzoek van Flower & Shower en Wageningen Universiteit presenteert de effecten van het toevoegen van groen in de binnenstad/centrumgebied. Wie profiteren hier nu daadwerkelijk van? Samen met de zaal zal bediscussieerd worden hoe vervolgonderzoek eruit kan gaan zien. Daarnaast is er ook ruimte om het onderzoek zelf te bespreken.


Sfeervolle wintermaanden

MK Illumination heeft in samenwerking met het Zwolle Fonds gezorgd voor de sfeervolle verlichting in de stad tijdens de wintermaanden. Met behulp van beeldmateriaal toont MK Illumination enkele sfeerimpressies van projecten die zij afgelopen winter hebben gedaan en gaan zij – samen met Zwolle Fonds – dieper in op de samenwerking op het gebied van verlichting en beleving in de binnenstad. Hoe is deze tot stand gekomen? Hoe kom je samen van plan naar uitvoering? En hoe kunnen andere steden eenzelfde soort samenwerking oppakken?

 

Deze bijeenkomst is slechts toegankelijk voor deelnemers en begunstigers van het Platform Binnenstadsmanagement.

 

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst