Menu

Bezoek gaststad Almere

Wat maakt Almere de Beste Binnenstad van Nederland?

Almere, Beste Binnenstad van Nederland in de categorie middelgrote binnensteden, verwelkomt u. Deze prijs heeft Almere vooral te danken aan de sterke samenwerkingscultuur, waarmee Almere zich heeft ontwikkeld tot een bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu. Almere is erin geslaagd om vanuit een heldere visie de beleving, sfeer en gastvrijheid van het centrum naar een hoger niveau te tillen. Kortom, veel enthousiasme, energie en inspiratie om eens een kijkje in de keuken te nemen!

csm_Citymall_Almere_New_Yorker_Diagonaal_3b596110d1

 

Almere – een gastvrij centrum met ambitie
Het imago van het centrum van Almere als ongezellig en saai klopt al lang niet meer. Het planmatig opgezette centrum van Almere verandert langzaam maar zeker in een organische binnenstad. Dankzij verschillende intensieve samenwerkingsverbanden heeft het centrum van Almere zich ontwikkeld tot een bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu. Tijdens een rondwandeling door de binnenstad van Almere maakt u kennis met de gastvrijheid in de binnenstad, zowel in de openbare ruimte als in de beleving. Ook wordt er stil gestaan bij de ‘zeven pleinen strategie’ van Almere, waarbij de binnenstad is opgedeeld in zeven themagebieden zonder de verbinding tussen elkaar te verliezen.

 

Werksessie – binnenstadsmanagement
De samenwerking in de binnenstad van Almere is een van de punten waarop de binnenstad hoog heeft gescoord tijdens de Verkiezing Beste Binnenstad. De samenwerking met de betrokken centrumpartners zoals de vastgoedeigenaren (Kleppière en Unibail Rodamco), Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, hogescholen, Almere City Marketing en de culturele instellingen heeft ervoor gezorgd dat Almere op een integrale wijze en met een heldere focus wordt aangestuurd. Wat kunnen andere binnensteden hier van leren? En hoe kan de organisatie in binnensteden naar een hoger niveau worden gebracht? Tijdens een werksessie wordt u gevraagd mee te denken over de organisatie in de binnenstad.

 

NIEUW - Verkiezing Beste Binnenstad 2020
Binnensteden veranderen in een razendsnel tempo. Het proces van de Verkiezing Beste Binnenstad zal daarom ook mee moeten bewegen. Vandaar dat het proces voor de Verkiezing Beste Binnenstad wordt vernieuwd. Het Platform Binnenstadsmanagement zal tijdens het gaststadbezoek een korte toelichting geven op het komende verkiezingsproces. Heeft uw binnenstad de ambitie om de Beste Binnenstad van 2020 te worden? Bereid u alvast voor en wie weet wordt uw binnenstad de nieuwe beste binnenstad van Nederland!

 

Programma bezoek Gaststad Almere

Bezoek gaststad Almere
Datum: donderdag 28 juni 2018, ontvangst 09.30 uur
Locatie: WTC Almere Conference Center, P.J. Oudweg 4
Parkeren: Inpandige garage WTC

 

9.30    Inloop
10.00    Welkom
10.15  

Waarom Beste Binnenstad?

Almere geeft een korte toelichting waarom de binnenstad is uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2017-2019. Wat zijn de sleutels voor dit succes?

10.30   Rondwandeling Binnenstad Almere
13.00   Lunch
13.45   Werksessies binnenstadsmanagement Almere
Tijdens een workshop wordt gezamenlijk nagedacht over de samenwerking in binnensteden.
15.30   Presentatie vernieuwing Verkiezing Beste Binnenstad
De binnenstad verandert razendsnel. Het proces van de Verkiezing Beste Binnenstad zal daarom ook mee moeten bewegen.
Het Platform Binnenstadsmanagement zal tijdens het gaststadbezoek een korte toelichting geven op het komende verkiezingsproces.
16.15      Afsluiting en borrel

 

Hieronder treft u ook nog een PDF-versie van het programma aan.

Uitnodiging Gaststad Bezoek

 

Tot slot

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor het bezoek aan Almere. Voor vragen of nadere informatie over het bezoek aan Almere of de mogelijkheden om deelnemer te worden, kunt u contact opnemen met Marjolein Dikmans: +31 (0)411 – 85 05 99 of platform@binnenstadsmanagement.org.

 

Deelnemers en begunstigers van het Platform Binnenstadsmanagement kunnen deze bijeenkomst met twee personen gratis bijwonen. Voor organisaties die niet zijn aangesloten bij het Platform Binnenstadsmanagement bedraagt het deelnamebedrag € 350,- (exclusief BTW). Hieronder vindt u een link naar de volledige deelnamevoorwaarden.

Deelnamevoorwaarden Bezoek gaststad Almere