Menu

Nieuwe editie cursus ‘Samenwerken in de binnenstad’ – mei / juni

Professionele samenwerking tussen partijen is een cruciaal onderdeel in het vitaal houden van iedere binnenstad. In een complex krachtenveld als een stadscentrum – onder invloed van snelle economische en technologische veranderingen – sta je samen altijd sterker dan alleen. Steeds meer professionals in binnensteden realiseren zich dit, of ze nu als ondernemer, ambtenaar, binnenstadsmanager, eigenaar of anders betrokken zijn. Maar hoe werk je effectief samen? Met wie en op welke manier richt je een organisatie in? Hoe kies je samen koers, maak je onderscheidende keuzes en boek je tastbare resultaten? Om binnenstadsprofessionals te helpen om deze vragen te beantwoorden, organiseren Platform31 en Platform Binnenstadsmanagement de 4-daagse cursus 'Samenwerken in de binnenstad'. Na een succesvolle editie in 2017 wordt een tweede editie in 2018 aangeboden. Deze editie start op 15 mei 2018.

 

Programma

In vier cursusdagen, in vier verschillende binnensteden waaraan we een praktijkbezoek brengen, leert u de fijne kneepjes van succesvolle binnenstadssamenwerking. Ook is er ruim de tijd voor inbreng van uw eigen vragen en casuïstiek. We behandelen onder meer:

  • belangen en rollen in een binnenstadssamenwerking (dag 1, 15 mei 2018, Den Haag)
  • visievorming, strategische keuzes en lokale uitvoering (dag 2, 29 mei 2018, Tilburg)
  • organisatiemodellen, aanpakken en financiering (dag 3, 12 juni 2018, Almere/Arnhem)
  • businessmodellen, nieuwe binnenstadsthema’s en innovatie (dag 4, 26 juni 2018, Eindhoven)

Het exacte programma vindt u binnenkort op onze website.

 

Voor wie

De cursus 'Samenwerken in de binnenstad' is gericht op álle typen professionals die de samenwerking in de binnenstad willen professionaliseren. We mikken op een gemengde deelnemersgroep van centrummanagers, (vertegenwoordigers van) ondernemers (horeca, retail of anders), (vertegenwoordigers van) vastgoedeigenaren, maatschappelijke instellingen, overheidsmedewerkers en adviseurs. Dit komt de behandeling van eigen casuïstiek ten goede. Enige voorkennis van of ervaring met binnenstadssamenwerking is een voordeel. Uit de eerdere editie bleek dat deelname door meerdere personen vanuit verschillende posities uit één stad kan leiden tot een leerzame wisselwerking en versterking van de samenwerking.

 

De kosten voor de cursus bedragen:

  • € 1.500,- (excl. BTW) voor zelfstandige centrummanagers en ondernemers(vertegenwoordigers);
  • € 2.500,- (excl. BTW) voor medewerkers van overheden, vastgoedorganisaties en adviesbureaus.

N.B.: Er geldt een groepsvroegboekkorting van € 500,- per persoon voor professionals die zich vóór 1 april 2018 vanuit één binnenstad gezamenlijk en gelijktijdig inschrijven, tot een maximum van drie personen per binnenstad en mits deze personen vanuit verschillende organisaties werken.

 

Klik op onderstaande link voor de volledige deelnamevoorwaarden.

Deelnamevoorwaarden cursus Samenwerken in de Binnenstad

 

Om u in te schrijven voor de interessante en leerzame cursus kunt u onderstaand formulier invullen.