Menu

Nieuwe state-of-the-art cursus Samenwerken in de binnenstad

Professionele samenwerking tussen partijen is cruciaal in het vitaal houden van binnensteden. Onder invloed van snelle economische en technologische veranderingen kunnen partijen immers zelfstandig het verschil niet maken. Steeds meer professionals in binnensteden realiseren zich dit, of ze nu als ondernemer, ambtenaar, eigenaar of anders betrokken zijn. Maar hoe werk je effectief samen? Met wie en op welke manier richt je een organisatie in? Hoe kies je samen koers, maak je onderscheidende keuzes en boek je tastbare resultaten? Om binnenstadsprofessionals te helpen met deze vragen, organiseren Platform Binnenstadsmanagement en Platform31 de vierdaagse cursus Samenwerken in de binnenstad. De eerste editie start op 5 oktober 2017; de inschrijving is nu geopend.

 

Het functioneren van onze binnensteden verandert razendsnel. Retail vraagt minder ruimte, horeca juist meer, net als (nieuwe) woon-, werk- en leisureconcepten. Verdichting, verduurzaming en smart-toepassingen zijn andere invloedrijke ontwikkelingen. Verschillen tussen binnensteden en toekomstperspectieven lopen steeds verder uiteen. Een professionele samenwerking in een binnenstad kan zorgen voor de flexibiliteit en veerkracht om deze ontwikkelingen in je voordeel te laten werken en om tot synergie en gezamenlijke investeringen te komen.

 

Platform Binnenstadsmanagement en Platform31 starten de cursus Samenwerken in de binnenstad omdat er nog geen goede cursus voor binnenstadssamenwerking bestaat. Gezien de aanhoudende oproepen tot visievorming, centrummanagement en sterker ondernemerschap in binnensteden én het feit dat er steeds meer samenwerkingsorganisaties geprofessionaliseerd worden, is het hoog tijd voor een ‘state-of-the-art’-training! Platform31 en Platform Binnenstadsmanagement zetten hun uitgebreide expertise en netwerken in, bij het kiezen van onderwerpen en docenten. Platform De Nieuwe Winkelstraat is als strategische partner aan de cursus verbonden.

 

Programma

In vier cursusdagen, in vier verschillende binnensteden, leert u de fijne kneepjes van succesvolle binnenstadssamenwerking. Ook is er ruimte om uw eigen vragen en casuïstiek in te brengen. We behandelen onder meer:

  • Samenwerking en belangen (5 oktober, Den Haag)
  • Van visie naar projecten; functie-innovatie in de binnenstad (12 oktober, Roosendaal)
  • Bouwen aan een sterke organisatie (31 oktober, Arnhem)
  • Businessmodellen (7 november, Eindhoven)

Het (concept)programma kunt u hieronder downloaden.

Programma Cursus Samenwerken in de Binnenstad

 

Docenten

De docenten zijn (ervarings)deskundigen uit het hele land. Een greep uit de docenten: Felix Wigman (Platform Binnenstadsmanagement), Rob Weiss en Jan-Willem Janssen (Platform De Nieuwe Winkelstraat), Stefan van Aarle (Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg / Centrummanagement Oosterhout), Samantha van Rooij (Binnenstadsdirectie Roosendaal), Ad Dekkers (Bureau Binnenstad Den Haag), Jeroen Jonkers (Geef om de Jan Eef), Caspar Wortmann (Platform Binnenstad Arnhem) en Thijs Paré (Wonen boven winkels Deventer). Meer docenten worden de komende weken vastgelegd.

 

De opleiding wordt begeleid door Hanneke van Rooijen (senior projectleider Binnensteden bij Platform31) en Nienke van Gerwen (coördinator bij Platform Binnenstadsmanagement en senior adviseur bij BRO).

 

Voor wie

De cursus is gericht op professionals die de samenwerking in de binnenstad willen professionaliseren. We richten ons op een gemengde deelnemersgroep van centrummanagers, (vertegenwoordigers van) ondernemers (horeca, retail of anders), (vertegenwoordigers van) vastgoedeigenaren, maatschappelijke instellingen, overheidsmedewerkers en adviseurs. Dit komt de behandeling van eigen casuïstiek ten goede. Enige voorkennis van of ervaring met binnenstadssamenwerking is een voordeel.

 

Investering

De investering voor de cursus bedraagt:

  • € 1.500,- (excl. BTW) voor centrummanagers, ondernemers(vertegenwoordigers) en medewerkers van maatschappelijke organisaties;
  • € 2.500,- (excl. BTW) voor medewerkers van overheden, vastgoedorganisaties en adviesbureaus.

N.B.: Er geldt een groepsvroegboekkorting van € 500,- per persoon voor duo’s en trio’s die zich vóór 15 juli vanuit één binnenstad gezamenlijk en gelijktijdig inschrijven, mits deze personen vanuit verschillende organisaties werken.