Menu

Een ding is duidelijk: de veranderingen in binnensteden gaan razendsnel evenals de beschikbaarheid en de kwaliteit van data door nieuwe technieken. Gezamenlijk optrekken levert voordeel op voor de binnensteden. De ontwikkelpartners Platform Binnenstadsmanagement, Viewpoint, Ritense en BRO hebben met de deelnemende steden het initiatief genomen om Binnenstats.nl te ontwikkelen. Het resultaat van een lang en intensief traject is een helder, integraal en visueel aantrekkelijke monitor die inzicht geeft in deontwikkeling van binnensteden.

 

Binnenstats.nl brengt data op één plek integraal en helder samen, dus geen dikke onderzoeksrapporten meer, maar online inzicht in de essentie van de feiten die de ontwikkeling van een binnenstad bepalen. Binnenstats.nl presenteert op een visueelaantrekkelijke wijze diverse data met betrekking tot de binnenstad. Het betreft hier bijvoorbeeld aanbod van functies, werkgelegenheid, demografische gegevens etc. Daarnaast biedt Binnenstats.nl de mogelijkheid tot benchmarking waardoor het mogelijk is de binnenstad ten opzichte van een referentiegroep van andere steden te vergelijken.

 

Ook is het combineren van datasets mogelijk waardoor relevante en actuele inzichten ontstaan. Denk hierbij aan het combineren van historische datasets of het combineren van verschillende datasets waardoor mogelijke verbanden te ontdekken zijn. Op basis van de gegevens over een betreffende binnenstad kunnen KPI’s (binnenstadsdoelstellingen) gedefinieerd en gemeten worden. Tot slot biedt Binnenstats.nl de mogelijkheid tot het maken van factsheets voor presentatie en communicatie doeleinden, zodat data eenvoudig en aantrekkelijk metcentrumondernemers, vastgoedeigenaren, Raad, College, etc. gedeeld kan worden.

 

U kunt een demoversie van Binnenstats.nl bekijken, door in te loggen met het demoaccount, zoals staat weergegeven op de website.

 

In de brochure kunt u ook het een en ander teruglezen over Binnenstats.nl

 

Indien u interesse heeft in de mogelijkheden van Binnenstats.nl voor uw gemeente, kunt u contact opnemen met het Platform Binnenstadsmanagement.