Cursus 'Samenwerken in de binnenstad'

Text

Professionele samenwerking tussen partijen is een cruciaal onderdeel in het vitaal houden van iedere binnenstad. Een vitale binnenstad vertegenwoordigt een economische waarde, zowel in het vastgoed, de beleving van bezoekers en bewoners, maar ook in koopstromen. Met name de ‘menselijke factor’ is van groot belang voor het slagen van plannen en initiatieven in de binnenstad. In een complex krachtenveld als een centrum – onder invloed van snelle economische en technologische veranderingen – kun je samen veel meer bereiken dan alleen.

Maar hoe werk je effectief samen? Met wie en op welke manier richt je een organisatie en duurzame financieringsstructuur in? Hoe kies je samen koers, maak je onderscheidende keuzes en boek je tastbare resultaten? En hoe activeer je je achterban?

 

De cursus ‘Samenwerken in de binnenstad’ biedt praktische handvatten om de effectiviteit van de samenwerking in uw binnenstad te vergroten. In drie cursusdagen, in verschillende binnensteden, leert u de fijne kneepjes van een succesvolle binnenstadssamenwerking. Alleen ga je sneller, samen kom je verder is immers niet voor niets beklonken wijsheid die op menig tegeltje prijkt.


Programma

Tijdens de cursus worden de volgende thema’s besproken:

  1. Samenwerking in de binnenstad: het strategisch, operationeel en inhoudelijk brede speelveld
  2. Spiegel voor binnenstadsprofessionals: rollen, organisatievormen, belangen en handvatten voor samenwerking
  3. Handvatten uit de praktijk: strategische-, tactische en operationele voorbeelden van experts

 

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op