Menu

Inschrijving voor de Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 is geopend!

De tweejaarlijkse Verkiezing Beste Binnenstad is de kans voor binnensteden om te laten zien welke inspanningen zij hebben verricht om hun binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden. Inmiddels is de Verkiezing weer een stap verder! De top-10 binnensteden gebaseerd op de Binnenstadsbarometer is bekend en daarmee staat vanaf nu de inschrijving open voor alle steden behorend tot de categorie grote en middelgrote binnensteden! 

 

Top 10 binnensteden Binnenstadsbarometer
Met de bekendmaking van de Binnenstadsbarometer is de eerste fase van de Verkiezing Beste Binnenstad afgerond. De Binnenstadsbarometer is een eerste indicatie die aangeeft hoe binnensteden scoren op een breed spectrum van objectieve criteria. Hierbij is onder andere gekeken naar de ontwikkeling van de leegstand in de afgelopen twee jaar en de mate van samenwerking in binnensteden. De volgende steden rollen positief uit de binnenstadsbarometer en doen automatisch mee aan de Verkiezing Beste Binnenstad 2017 – 2019!

 

Categorie grote binnensteden (in willekeurige volgorde):

Alkmaar, Breda, Enschede, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, ’s-Gravenhage, ’s-Hertogenbosch en Zwolle.


Categorie middelgrote steden (wederom op willekeurige volgorde):

Barneveld, Den Helder, Emmen, Hoofddorp, Hoogeveen, Purmerend, Roosendaal, Sneek, Uden en Zutphen.

 

De winnaars van de vorige editie, Rotterdam en Gouda, kunnen niet deelnemen aan deze editie en zijn dus ook niet meegenomen in de barometer.

 

Vervolg verkiezingsproces
Overige binnensteden die tot de categorie grote binnensteden of middelgrote binnensteden behoren, kunnen ook deelnemen aan de Verkiezing door zich in te schrijven via de website www.debestebinnenstad.nl. In het inschrijfformulier worden binnensteden gevraagd te motiveren waarom zij de titel verdienen.

Op basis van de voorgeselecteerde binnensteden en de open inschrijving nomineert een landelijke onafhankelijke jury vervolgens per categorie vijf binnensteden die kans maken op het winnen van de titel. Op basis van verschillende expertises in onder meer detailhandel, beleving, mobiliteit, leisure, cultuur, vastgoed, openbare ruimte, wonen, duurzaamheid, toekomstbestendigheid, marketing en binnenstadsmanagement zullen de binnensteden beoordeeld worden. De juryleden maken hierbij gebruik van hun praktijkervaring, objectieve gegevens en de motivatie die door de binnensteden is ingediend. Eind mei worden de genomineerden in de categorie middelgrote- en grote steden bekend gemaakt.

 

Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website.

 

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Twitter @bestebinnenstad