Menu

Motiveringen finalisten Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 online!

De finalisten voor de Verkiezing Beste Binnenstad editie 2015-2017 zijn al even bekend. In de categorie grote binnensteden zijn dit Dordrecht en Rotterdam en in de categorie middelgrote binnensteden gaan Gouda en Roermond strijden om te titel. Naast Dordrecht en Rotterdam waren in de categorie grote binnensteden genomineerd: Leeuwarden, Nijmegen en Utrecht. In de categorie middelgrote binnensteden waren naast Gouda en Roermond genomineerd: Almere, Helmond, Middelburg en Uden.
 

De genomineerde binnensteden hebben de mogelijkheid gekregen om middels een bidbook te motiveren waarom zij de titel ‘Beste Binnenstad 2015-2017’ verdienen. De juryleden hebben de ingezonden motivaties van de genomineerde binnensteden uitvoerig met elkaar besproken en op diverse binnenstedelijke aspecten geëvalueerd. Belangrijke afweging voor de jury is de ontwikkeling die de steden in de periode 2013 – 2015 hebben doorgemaakt. De jury is van mening dat in de categorie grote binnensteden Dordrecht en Rotterdam de grootste ontwikkeling doorgemaakt hebben, in de categorie middelgrote binnensteden zijn dit Gouda en Roermond.

Nieuwsgierig geworden waarom Dordrecht, Rotterdam, Gouda en Roermond zijn verkozen tot finalist? Zie voor de motiveringen van de finalisten http://www.debestebinnenstad.nl/

 

Graag benadrukt de jury de behaalde prestaties van de steden Leeuwarden, Nijmegen en Utrecht (categorie grote binnensteden) en Almere, Helmond, Middelburg en Uden (categorie middelgrote binnensteden) en complimenteert hen met het behalen van de top 5 en 6 van de Verkiezing Beste Binnenstad 2015 – 2017. De jury vindt het belangrijk dat steden blijven werken aan versterking van hun binnenstad en heeft alle genomineerde steden van feedback voorzien. In deze motivering gaat zij uitvoerig in op de gewaardeerde positieve ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar. Daarnaast benoemt de jury aandachtspunten die bedoeld zijn als suggesties voor versterking van de binnenstad en de kans op het winnen van de titel voor de volgende editie te vergroten.


Bekendmaking winnaars
Op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober zullen de finalisten een bezoek krijgen van de jury. Hierbij krijgen de steden enkele uren de tijd om de jury te overtuigen en de juryleden rond te leiden door de binnenstad. De winnaars worden 18 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt. Daarna zal bekend zijn wie zich de komende twee jaar Beste Binnenstad 2015-2017 mag noemen.

 

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt sinds 2003 tweejaarlijks georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement is sinds de start van de Verkiezing betrokken bij de uitvoering. De editie Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 organiseert Platform Binnenstadsmanagement in samenwerking met de partners Avontuur, BRO, Interparking, NS Stations, Philips en Redevco.