Menu

Publicatie - Onderweg naar Centrummanagement 3.0

Consumenten zijn door ontwikkelingen in relatie tot digitalisering, vervoer en mobiliteit minder gebonden aan één centrumgebied of het dichtstbijzijnde winkelgebied. Bij de keuze voor de fysieke verkoopplaats voor de dagelijkse- en niet-dagelijkse producten, het bezoek van horeca of een dagje uit heeft de consument op dit moment een zeer ruim aanbod aan centrumgebieden of binnensteden waaruit zij kunnen kiezen. Centrumgebieden en binnensteden concurreren met elkaar om uiteindelijk zo veel mogelijk consumenten richting het centrum of de binnenstad te verleiden.

 

De aantrekkingskracht van een binnenstad of centrumgebied wordt daardoor bepaald door de manier waarop de verschillende gevraagde waarden van consumenten, bedrijven en bewoners op elkaar zijn afgestemd, elkaar aanvullen en versterken. Een (economisch) vitale binnenstad of centrumgebied vraagt daardoor om een bedrijfsmatige aanpak: centrummanagement. Binnen het bedrijf de binnenstad of centrumgebied moet worden vastgelegd wat de waarden zijn voor de verschillende doelgroepen en onder andere de manier hoe deze waarden worden uitgedragen. Het Business Model Canvas voor centrummanagement biedt daarbij de uitkomst.

 

In de bijgevoegde publicatie is het Businessmodel uitgewerkt voor centrummanagement en biedt de basis voor een goed georganiseerde binnenstad.

 

Publicatie - Onderweg naar Centrummanagement 3.0