Menu

Stichting Platform Binnenstad Arnhem zoekt coördinator marketing en communicatie

Bedrijf: Stichting Platform Binnenstad Arnhem
Functie: m/v coördinator marketing en communicatie
8 uur per week

Bedrijfsprofiel

Steeds meer steden gaan over op een bepaalde vorm van binnenstadsmanagement. Binnenstadsmanagement wordt gezien als een manier om de aanpak van de positie van de binnenstad te versterken. Overheid en bedrijven werken hierbij op structurele wijze samen. In Arnhem staat daarvoor Platform Binnenstad Arnhem (PBA) ‘aan de lat’. PBA is een samenwerking van 7 stadspartners. Haar hoofddoel is om Arnhem weer terug te brengen in de top 10 van meest aantrekkelijke binnensteden. De binnenstad van Arnhem kan gezien worden als een onderneming of holding met honderden afdelingen en profitcenters, met duizenden personeelsleden. Allemaal gericht om de klant, de bezoeker, te bedienen in wat hij/zij zoekt. De stad als één divers warenhuis met shops-in-shop, cafés, cultuur en mooie plekjes. Hoe sterker deze onderneming wordt gerund, hoe beter Arnhem in staat is aan te sluiten bij de behoeften van de verschillende consumenten groepen. Daarmee is Arnhem beter in staat de concurrentie online én offline aan te gaan. Zo’n grote onderneming run je niet met één persoon, dat doe je als team. Een team dat alle belangrijke elementen van een organisatie heeft ingevuld. Van strategie tot uitvoering en ondersteuning.

 

Voor de Stichting Platform Binnenstad Arnhem zijn wij op zoek naar een

 

Coördinator marketing en communicatie

Functieomschrijving

 • Je bent o.a. medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van een marketing- en communicatiestrategie op basis van de Uitvoeringsagenda van de binnenstad, om daarmee de binnenstad Arnhem als place to meet een gezicht te geven. In deze functie ben je gericht op de (potentiële) bezoeker, op zijn ‘klant’reis en op de klantwaarden die passen bij de binnenstad van Arnhem.
 • Je coördineert marketing campagnes en PR-activiteiten door goed opdrachtgeverschap te tonen naar marketingbureaus, technologiepartijen, etc.
 • De organisatie van evenementen is belegd bij de ‘driehoek’ van de Verbinder, de Huismeester en de Coördinator marketing/communicatie. Daarbij zorg jij, in goede afstemming, voor de tijdige opstart van slimme promotiecampagnes.
 • Als coördinator marketing en communicatie wordt van je verwacht dat je de ambities weet te vertalen naar een duidelijke aanpak, zowel in tijd als in middelen, richting de ontwikkeling van een modern instrumentarium voor de binnenstadsmarketing.
 • Je draagt, in tekst en beeld, bij aan de diverse (social) media ten behoeve van Binnenstad Arnhem en weet de mooie en aantrekkelijke kanten van Arnhem – en de mensen die de stad maken – goed aan de ‘klant’ over te brengen.
 • Je krijgt ruimte om actief mee te denken met de doorontwikkeling van citymarketing, dat in het komend jaar een verzelfstandiging zal gaan doormaken.
 • In deze functie leg je verantwoording af aan de Regisseur.

Functie-eisen
Een zelfstandige professional die ca. 8  uur per week (bij voorkeur verdeeld over twee dagen) gaat werken in opdracht van de Stichting Platform Binnenstad Arnhem. De coördinator marketing en communicatie voldoet aan de volgende eisen:

 • HBO (/WO) – werk- en denkniveau.
 • Relevante ervaring in de marketing en communicatie van nu en je bent zeer vaardig in het gebruik van diverse sociale media kanalen.
 • Creatief ingestelde persoonlijkheid en in staat zelfstandig te kunnen werken.
 • Hands-on mentaliteit.
 • Gericht op ondernemers/klanten en klantbeleving.
 • Kennis van Microsoft Office.
 • Teamplayer.
 • Representatieve persoonlijkheid en sterke communicator.

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met je uitgebreide CV! Je kunt je sollicitatie versturen naar info@binnenstadarnhem.nl , t.a.v. Hans Verweij.