Menu

Over ons

Waarom binnenstadsmanagement?

Dat de binnenstad onder druk staat, is bekend. We winkelen anders, besteden anders, informeren en verplaatsen ons anders. Er liggen echter ook kansen! Zo worden wonen en werken in de binnenstad steeds populairder en schieten innovatieve concepten als paddenstoelen uit de grond. Om de kansen te verzilveren is het wel noodzakelijk dat de randvoorwaarden op orde zijn en dat er ‘wat te beleven valt’. Kennis is nodig om de binnensteden in de toekomst vitaal te houden. Kennis om de binnenstad proactief aan de veranderingen aan te passen. Een proces dat meer dan ooit in het teken staat van krachtenbundeling. In één woord: binnenstadsmanagement.

 

 

Het Platform Binnenstadsmanagement

Het Platform Binnenstadsmanagement stimuleert en professionaliseert als onafhankelijke organisatie het binnenstadsmanagement in Nederland. Uitwisseling van kennis en ervaringen staat bij het Platform centraal. Het Platform Binnenstadsmanagement is in 1995 gestart en inmiddels uitgegroeid tot een stichting met een netwerk van circa 70 Nederlandse en Vlaamse steden, waar het binnenstadsmanagement actief is. Ook nemen 14 begunstigers (zoals vastgoedontwikkelaars en decoratieleveranciers) deel aan het Platform. Allen met de doelstelling om te komen tot attractieve en leefbare binnensteden.

 

 

Activiteiten

Speerpunt van het Platform is de ontwikkeling en uitwisseling van kennis en ervaringen. Dit gebeurt onder meer door het organiseren van diverse activiteiten met speciale aandacht voor de ontwikkeling van binnensteden.

 

 

icon-bijeenkomsten

icon-bestebinnenstad

icon-servicebureau

 

 

Samenwerking

Platform Binnenstadsmanagement staat steeds vaker op het netvlies als potentiële inhoudelijke partner. Als gevolg hiervan hebben we met diverse partijen interessante initiatieven en samenwerkingen kunnen ontplooien. Voorbeelden zijn Wonen boven Winkels en Platform de Nieuwe Winkelstraat.
 

 

Aansluiten?

U kunt zich bij het Platform Binnenstadsmanagement aansluiten. Daarmee ondersteunt u niet alleen de doelstelling en de activiteiten van het Platform Binnenstadsmanagement, maar krijgt u ook de mogelijkheid uw kennis en ervaringen te delen, te leren van de praktijkervaringen van anderen, de mogelijkheid om andere spelers in het veld te ontmoeten of uw zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten.

Klik hier voor meer informatie over een deelnemer- of begunstigerschap.